Πολλές με ρωτάτε,αν είναι υποχρεωτικό να φοράμε κρέμα ματιών και serum… Τίποτα στην ζωή δεν είναι υποχρεωτικό όμως ,καλό είναι να ξέρετε την χρησιμότητα αυτών των προϊόντων και την λογική τους και να κρίνετε κατά βούληση….Την ενυδατική μας κρέμα όμως έχουμε πει , πως την φοράμε καθημερινά!!

Κρέμες ματιών

Στο πρόσωπό μας έχουμε σμηγματογόνους αδένες που εκκρίνουν το σμήγμα.Το σμήγμα ανανεώνεται καθημερινά και προσφέρει στο δέρμα λιπαρότητα,η οποία θα λέγαμε ότι είναι η φυσική μας κρέμα προσώπου!!(δηλαδή ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούμε κρέμες ,η φύση προνοεί)…. Ωστόσο με την χρήση κρεμών, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας ενισχύεται αυτή η λιπαρότητα-άρα και η ενυδάτωση-άρα και η ελαστικότητα-άρα και λιγότερες ρυτίδες!!

Στην περιοχή των ματιών ωστόσο ,οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ελάχιστοι, οπότε και το σμήγμα είναι λιγότερο,γι αυτό και το δέρμα εκεί αφυδατώνεται πιο γρήγορα και ενισχύεται ο σχηματισμός λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Άρα η χρήση κρέμας βοηθάει σημαντικά στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης γύρω από τα μάτια.Συνήθως καλό είναι ,να ξεκινάμε από την ηλικία των τριάντα και μετά,ακόμα και αν δεν βλέπουμε σοβαρά προβλήματα στα μάτια μας(πάντα να ξέρετε πως οι κρέμες λειτουργούν αθροιστικά).
Οι κρέμες ματιών έχουν πιο πλούσια υφή και χαμηλούς ερεθιστικούς παράγοντες.

Τρόπος τοποθέτησης: Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική , συνεχίζουμε ανοδικά κατά μήκος του οστού του φρυδιού και επιστροφή στην εσωτερική γωνία…Βάζουμε μικρή ποσότητα με απαλές κυκλικές κινήσεις, χωρίς τριβή, πρωί βράδυ πριν την κρέμα του προσώπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι πάνω από το βλέφαρο (το καπάκι που λέμε) και όχι πάνω στις βλεφαρίδες, γιατί μπορεί να σας ενοχλήσει και να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια.

TIPS
-Σας προτείνω να είναι από την ίδια καλλυντική σειρά με την κρέμα προσώπου για αποφυγή αλλεργιών(συμβαίνει συχνά).
-Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο. Ειδικά εάν έχετε πρησμένα ή κουρασμένα μάτια βοηθάει να είναι κρύα. Όταν την χρησιμοποιήσετε κάντε με την φορά που είπαμε μικρά ανάλαφρα χτυπηματάκια . Ενεργοποιείται έτσι η μικροκυκλοφορία του ματιού.

Άλλη συχνή ερώτηση που μου κάνετε είναι αν μπορούν οι κρέμες προσώπου να χρησιμοποιηθούν και στα μάτια….
Η απάντηση είναι πως μπορούν, αρκεί να μην περιέχουν ερεθιστικούς παράγοντες. Συνήθως όμως οι κρέμες προσώπου αποφεύγονται γύρω από τα μάτια.

Serum

Τα serum είναι συμπυκνωμένες μορφές καλλυντικών,που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών,με στόχο να αυξήσουν εντυπωσιακά την λάμψη και την σύσφιξη του δέρματος, αλλά και να προλάβουν ή να λύσουν προβλήματα έντονης αφυδάτωσης ή λιπαρότητας.Ο βασικός τους στόχος είναι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και η δράση τους πέρα της κερατίνης στοιβάδας του δέρματος.Τα serum ,είναι συνήθως σε υγρή λεπτόρευστη μορφή ή τζελ και τα συστατικά τους ποικίλουν ανάλογα με την χρήση τους.

Τώρα πως τα χρησιμοποιούμε;;

Λειτουργούν και μόνα τους πρωί βράδυ ,αλλά και σε συνδυασμό με τις κρέμες.Προσωπικά ,θεωρώ πως ο συνδυασμός με τις κρέμες είναι ιδανικός, γιατί έτσι βλέπουμε καλύτερα αποτελέσματα.Τα serum προτείνω να τα δούμε ως μικρές θεραπείες,τις οποίες μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι,όποια χρονική περίοδο αισθανόμαστε πως το δέρμα μας χρειάζεται παραπάνω ενίσχυση.Και βέβαια όπως και με τις κρέμες ματιών, θα προτιμούσα να είναι από τη ίδια σειρά με τις κρέμες προσώπου,για αποφυγή ερεθισμών,αλλά και γιατί θα είναι πιο ολοκληρωμένη η θεραπεία μας!

Ιδανικός τρόπος χρήσης είναι ο εξής:Κάθε βράδυ κάτω από την κρέμα νύχτας είναι αρκετό για όσο χρονικό διάστημα κρίνουμε.Αν υπάρχει έντονο πρόβλημα αφυδάτωσης μπορούμε και το πρωί.
Μια καθημερινή φροντίδα μαζί με την κρέμα ματιών;;;

Πρωί
Κρέμα ματιών–κρέμα ημέρας

Βράδυ (δύο ώρες πριν τον ύπνο)
Serum, όχι κοντά στα μάτια—κρέμα ματιών—κρέμα νύχτας
Πάντα βέβαια σε καθαρό δέρμα,μετά από ένα σχολαστικό ντεμακιγιάζ!

Ελπίζω να σας βοήθησα να αποφασίσετε!

Είμαι πάντα στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε!!

Πέτρου Μαρία, Αισθητικός
”Ομορφιά στα άκρα”
Αγγελοπούλου 5, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 6729051

Comments are closed.