Το Γιόγκα, το Πανάρχαιο, γεννήθηκε από την ανάγκη που πάντα έχει ο άνθρωπος, κάθε εποχή να προστατεύει την Ύπαρξη του, την Ζωή του.

Το Γιόγκα καλλιεργεί και προστατεύει τις δυνάμεις του ανθρώπου. Η μεγαλύτερη δύναμη στον Άνθρωπο είναι η Συνείδηση του. Σήμερα ζούμε σε μία τεχνοκρατική εποχή, όπου η οργανωμένη κοινωνία με τις θαυμαστές, τεχνολογικές και επιστημονικές επιτυχίες της, αντί να μας ησυχάζει, μας γεμίζει φόβο και αγωνία.

Το Γιόγκα είναι αντίθετο του Ανθρώπου – Μηχανή. Αποβλέπει στην πραγματική Ατομικότητα, στην καλλιέργεια και στην διεύρυνση της συνειδητής προσωπικότητας. Σε βοηθάει να αποφεύγεις την υπερένταση και την φθορά που φέρνει ο σημερινός τρόπος ζωής. Δεν έχει καμία σχέση με την γυμναστική του δυτικού κόσμου.

Το Γιόγκα είναι μία έννοια, μία κατάσταση του νου, που έρχεται μετά την πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων μαζί με την αναπνοή. Η αναπνοή είναι το κλειδί της Ζωής.

[ κείμενο της Τούλας Μαυρίδου Ιδρύτριας του Ελληνικού Συλλόγου Χα-Θα Γιόγκα ΤΟΥΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ]

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Χα-Θα Γιόγκα ΤΟΥΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ λειτουργεί στην Αθήνα από το 1972, όπου διδάσκεται η μέθοδος Χα-Θα γιόγκα bien tempere της Εύας Ρουσπώλ, της οποίας η σχολή βρίσκεται στο Παρίσι και ανήκει στην Γαλλική Ακαδημία. Ο ΕΣΥ αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την σχολή της Εύας Ρουσπώλ.

Η μέθοδος Χα-Θα γιόγκα bien tempere ασκεί το σώμα μυοσκελετικά με ασκήσεις και αναπνοές που σκοπό έχουν να προσφέρουν στον σύγχρονο άνθρωπο ψυχοσωματική ισορροπία, υγεία και ομορφιά.

 

Έφη Κουτσάκου

Δασκάλα του Ελληνικού Συλλόγου Χα-Θα Γιόγκα ΤΟΥΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

http://www.esyoga.gr

http://www.esyoga.com

Comments are closed.