Ο σύγχρονος τρόπος ζωής εκθέτει το δέρμα μας καθημερινά σε πολλούς παράγοντες που το ταλαιπωρούν .Γι’αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να το περιποιούμαστε και να το τονώνουμε καθημερινά . Ακολουθείστε πέντε απλές και εύκολες συμβουλές για ένα υγιές δέρμα .

  1. Καθημερινός καθαρισμός προσώπου, με ήπια προϊόντα που δεν ξηραίνουν υπερβολικά, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν τους ρύπους και καθαρίζουν την επιδερμίδα.
  2. Η ήπια απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στον καθαρισμό των πόρων της επιδερμίδας για ένα πιο απαλό, καθαρό και λαμπερό πρόσωπο.
  3. Ενυδατικές κρέμες και μάσκες προσώπου. Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ξηραίνουν το δέρμα, οπότε μια καλή ενυδάτωση θα το βοηθήσει να αποκτήσει πάλι την ελαστικότητα και την απαλότητα του (προσοχή κάποιες μάσκες προσώπου εφαρμόζονται μόνο το βράδυ, αποφεύγοντας την ηλιακή έκθεση).
  4. Κατάλληλα αξεσουάρ προστασίας από τον ήλιο, όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου, απαραίτητα για να προστατεύουν από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας.
  5. Κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθά όχι μόνο στην συνολική υγεία του οργανισμού, αλλά και στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος.

Ελένη Τζουβέκα

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Comments are closed.