Η περίοδος του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες, την αλμύρα της θάλασσας και τη συχνή χρήση των αντηλιακών τελείωσε!

Το πρόσωπό μας είναι λογικό να έχει αφυδατωθεί ή ακόμα και το αντίθετο, να έχει υπερβολική έκκριση σμήγματος, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν δερματικές ευαισθησίες ή σπυράκια. Οι πανάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ειδικά στα άτομα που αγαπούν περισσότερο τον ήλιο και το μαύρισμα.

Αξίζει λοιπόν από Σεπτέμβριο να δώσουμε στο πρόσωπό μας τη φροντίδα που του χρειάζεται κατά περίπτωση. Τα πιο απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε μόνοι μας στο σπίτι είναι τα εξής:

α) Καθημερινή χρήση κρεμοσάπουνου για καθαρισμό του προσώπου. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη λοσιόν ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας.

β) Μια φορά την εβδομάδα ένα peeling τύπου scrub (δηλαδή με κόκκους, όχι ιδιαίτερα χοντρούς) και μια μάσκα τροφής – αποτοξίνωσης με βιταμίνες Α & Ε.

γ) Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και των προβλημάτων που έχουμε κληρονομήσει από το όμορφο καλοκαίρι, χρησιμοποιούμε μια κρέμα ημέρας (όχι ιδιαίτερα λιπαρή) και μια κρέμα νύχτας τροφής (άρα και πιο λιπαρή). Να θυμόμαστε την κρέμα νύχτας να τη φοράμε σε καθαρό πρόσωπο μια ώρα πριν τον ύπνο.

Για τις φίλες που δεν θέλουν να έχουν δύο ξεχωριστές κρέμες, ας χρησιμοποιήσουν μια καλή 24ωρη, η οποία όμως να βοηθάει την υγρασία του δέρματος πρωί – βράδυ.

Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο, κάτω από τις κρέμες να χρησιμοποιούμε και κρέμα ματιών (πρωί, βράδυ). Στις ηλικίες κάτω των 30 η κρέμα ματιών δεν είναι τόσο απαραίτητη, εκτός αν διακρίνουμε έντονα κάποια προβλήματα πρόωρων ρυτίδων.

Η γνώμη μου για τη χρήση serum κάτω από τις κρέμες είναι πως πρέπει να ξεκινάει μετά από ένα μήνα ή και δύο, για να μπορεί να έχει γίνει η αποκατάσταση των προβλημάτων του δέρματος. Καλό είναι να μην φορτώνουμε το πρόσωπο απότομα με πολλά προϊόντα. Θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο.

Αντίστοιχα με το πρόσωπο και στο σώμα μπορούμε να κάνουμε μία φορά την εβδομάδα ένα peeling (με πιο χοντρούς κόκκους) που βοηθάει τη σταδιακή απομάκρυνση του μαυρίσματος, καθώς και καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας (βαθιάς ενυδάτωσης), για να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα.

Στα μαλλιά μας επίσης, μπορούμε για ένα μήνα τουλάχιστον,  να χρησιμοποιούμε πριν από το λούσιμο φυτικό λάδι με βιταμίνες. Κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή και φωτεινά.

Επίσης μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό! Παράλληλα με την εξωτερική ενυδάτωση πρέπει να φροντίζουμε και την εσωτερική. Ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Καλό φθινόπωρο λοιπόν σε όλους και να θυμόμαστε πως το να φροντίζουμε τον εαυτό μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για την ψυχική μας υγεία!

Πέτρου Μαρία, Αισθητικός
Αγγελοπούλου 5 Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 6729051

Comments are closed.